İstiklal İlkokulu

YENİCAMİ MAH. ABDURAHMAN KARADUMAN CAD. NO 27/2 İÇ KAPI NO 1 TUFANBEYLİ / ADANA
Vizyon
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları ile ilçemizin en çok tercih edilen ilkokulu olmaktır.
Misyon
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp eğitim öğretim hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutan, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz.
Ulaşım
Tufanbeyli´den Adana´ya ve Adana´dan Tufanbeyli´ye Tufanbeyli minibüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Yolculuk yaklaşık 4 saat sürmektedir. Ayrıca Kayseri iline de günlük Tufanbeyli araçlarının seferleri vardır.
Yerleşim Yeri
Tufanbeyli merkez denizden 1450 m yüksekliğinde olup karasal iklim hüküm sürmektedir. Kış aylarında kar yağışı görülmektedir.
İl merkezine 190 km uzaklıkta olup ilçe merkezindedir.